2.ULUSLAR ARASI ÇAMELİ XC OPEN DAĞ BİKEFEST - (2.GÜN)


          2.Etap (74,2 Km.) Paşaderesi, Elmalı, Kepir(Yemek Mola Noktası), Kara bayır, Çilesiz Sakar Gediği, Köklüce, Teke Deresi Bitimi Yanıktaşı, Elmalı (Dönüş Araçlar ile).

2.Uluslararası Denizli-Çameli Open Xc Dağ Bisikleti Festivali 2.gün (https://www.strava.com/activities/389911908 )
TOPLAM YAPILAN KM   ;   74,2 km
SÜRÜŞ ZAMANI            ;   5h  52m
ORTALAMA HIZ             ;  12,6 Km/h
MAXİMUM HIZ               ;   50,4 km/h
YÜKSEKLİK FARKI        ;   997m-1606m
     
        Perşembe sabahı uyanır uyanmaz dün sabahtan edindiğimiz tecrübeden dolayı kahvaltı saatine yakın aşağıya inip kahvaltı kuyruğunda yerimizi aldık. Kahvaltının ardından herkes üzerini değiştirmek için çadırlarına döndü ve birer ikişer bisikletini kapan kamp alanı önünde toplanmaya başladı. Bu gün yerel Tv kanallarımız olan  Art ve Pamukkale Tv kamp alanımıza gelerek start öncesi bizlerle kısa bir canlı yayın yaptılar. Tüm bisikletçiler toplanınca  tur rotası hakkında Ahmet Bey yine konuşmasını yaptı. Rota boyunca dikkat edilmesi gereken konularda bisikletçileri uyararak her birimizden gereken özeni göstermemizi rica etti. Öncü araçlar ve görevleri yine aynıydı.Topluca bir hatıra fotoğrafı aldık. Bu gün yemek molasından rotaların 2'ye ayrılması konusunu da yemek alanında ki katılım isteği doğrultusunda olacağını bildirerek Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile canlı yayında 2.Günün startını verdiler.
Yerel Tv Kanallarının Kamp Alanı Canlı Yayını
2.Günün Anısına
        Yeni katılımcılarla 65-70 kişiye yaklaşan grubumuz Saat 9 da Paşaderesi'nden ayrılıyor. Bu gün ki rotanın başlangıç kısmı asvalt zemin idi ve bu başlangıç kısmı geri kalan 2 günün rotalarında ortak geçiş yolu olacaktı. Yaklaşık 15km'lik bu asvalt yol bir 10 km düz devam ettikten sonra hafif bir rampaya dönüşerek 1340m lik bir belden (adeta bir geçiş kapısı olan bu geçit tırmanırken insanın iştahını kabartmıyor değil.) geçtikten sonra toprak yola geçinceye kadar inişten oluşuyordu.
15km'lik Asvalt Yol Kullanılırken Sol Şerit Trafiğe Kapatılarak Grubun Güvenliği Sağlandı.
         Bir süre toprak zeminde ilerledikten sonra Elmalı'da bir meydana inip köy kahvelerinden birine dalıp 5-10dk  çay molası veriyoruz. Sularımızı tazeledikten sonra çayımı alıp Yusuf Abi'nin yanına oturuyorum çok geçmeden Barım ailesi de kahveye ulaşıp çaylarını alarak yanımıza geliyorlar. Adnan abilerle kısa bir sohbetin ardından tekrar yola koyuluyoruz.
Elmalı Köy Kahvesinde Çay Molası.
          Saat 11 - 11:30 gibi çay molası için bir balık çiftliğine giriyoruz. Yeşilliklerle kaplı bu alabalık üretim çiftliği Çameli'deki alabalık üretimi hakkında bizi yeterli bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Bir dere kenarına kurulan çiftlikteki üretim havuzlarına kısa bir süre göz attıktan sonra çaylarımızı içmek için dere kenarındaki kamelyalara gidince birde ne görelim ? 
Alabalık Üretim Havuzları
Alabalık Çiftliği
Alabalık Üretim Havuzları
     Üzerini çıkaran kendini, yeşilliklerinden arasından kıvrıla kıvrıla akan dereye atıyor. Onları izlerken derenin serinliği yüzümüze vuruyor. Derken giren bir anda kendini dene üzerine kurulan minik köprüye atıyor. Derenin içerisinde bulunma sürelerine bakınca suyun soğukluğunu üç aşağı beş yukarı tahmin etmeniz o kadar da zor olmuyor. Yanımıza mayo, minik bir havlu almadığımızın pişmanlığını yaşarken Berkayla birbirimizi gaza getirip üzerimizi çıkartıp taytlarımızla kendimizi dere kenarında buluyoruz.

Dereyi Gören Taytını Sıvıyor
Kemalyalardan Dereyle Bütünleşenleri İmrenerek İzlemek 
Fena Gaza Gelişimiz
    Derenin suyuna gerçekten 30sn dayanmak neredeyse imkansız, ayaklarınız bir süre sonra mükemmel bir şekilde soğuktan yanmaya başlıyor. Derede bir süre sulu şakalaşmalardan sonra kenara çıkıp güneşli bir masaya oturduk. Bir yandan güneşten ısınırken bir yandanda sıcacık gelen çaylarımızı yudumladık.
Isınma Çabalarımız 
     Burada fazla vakit kaybetmeden yola koyuluyoruz. Saat 13.00'a yakın bir köyün içerisinde Öğle yemeği için mola veriyoruz.
Yemek Molasına Kadar Tırmanıyoruz
Hala Tırmanıyoruz. Neyse Ki Buralarda Bolca Kaynak Suyu Mevcut.
Öğle Yemeği İçin Mola Verdiğimiz Köy Evi.

     Öğle yemeğimiz bu gün sandviç, sınırsız ayran ve irmik helvası idi. Yemekten sonra isteyenler için köy camisine, Cuma Namazı için belediye araçlarıyla ulaşım sağlandı. Cumanın ardından evin önünde toplanıp gruba yine iki seçenek sunuldu. Bunlar; yine daha az rampalı ve daha kısa mesafe olan A rotası ile daha fazla hatta bol bol tırmanışlı ve daha uzun mesafeye sahip daha zorlu bir parkura sahip B rotası. Biz Denizlililer olarak direk B rotasına atladık tabiki de. Ancak Yusuf abi cep telefonunu yolda düşürdüğü için onu aramak için geri döneceğini bu yüzden bize katılamayacağını söyledi. Ayrım noktasına gelindiğinde grup ikiye ayrıldı B rotası zar zor derken 15 kişi olmuştuk yine.
A Yolunun Yolcuları

B Yolunun Yolcuları
     Yazının bu kısmından sonrası B rotasını tercih edilenler için yazıya dökülüyor. Yavaştan tırmanmaya başlıyoruz. Yol ilerledikçe tırmanışların sonu gelmiyor zeminde harika sayılmaz tabikide arazi yoları...
Rota Zorlu Olsada Karşılaştığımız Manzaralar Görülmeye Değerdi
          Tırmanışın devamlılığı grubumuzda kopmalara sebep oldu. Tırmanışın bittiği noktada öncü aracın durmasıyla mola vermeye karar verdik. Arkadan gelenleri beklerken bizde su ihtiyacımızı mola yerinde bulunan bir akarsudan giderdik.
Her zaman ki Gibi Mola Yerine İlk Tırmanan Antalyalı Abi Olmuştu.
         Grup toparlanınca suyun başına oturunca görevli abilerden birisi yanımızda bulunan köy evinden bizim için ekmek isteyebileceğini söyleyince grupta tabi ki de hemen onayladı. Abinin tanıdığı olan bu evden sadece bir parça istememize rağmen bir anda önümüze bir sofra donatıldı.. İki dakikada hazırlanıp gelen çayda cabası olsa gerekti.
Evet Açtık.

Her şeyden Doğallık Akıyor.

Evet Ben Bile Acıkmıştım.
   
Karnımızı Doyurduktan Sonra Hemen Yola Koyuluyoruz.
        Yolda ilerledikçe görüyoruz ki daha tırmanmanın sonu gelmek bilmiyor. Derken kendimizi kaptırıp, sadece bu tırmanışında bir sonu olduğunu düşünerek Çameli'nin dağ parkurlarında tırmanışa devam ediyoruz derken bir anda yanımda ilerlemekte olan Antalyalı abinin zinciri kopuyor. Hemencecik bisikletini ters çevirip işe koyuluyor. Matt'in yedek bakla verme teklifini başka bir zor duruma saklayarak kibarca reddedip işine devam ediyor ve kısa bir sürede söküp zincirini kısaltıyor ve yola devam ediyoruz. Çamelili görevliler Şok!! (Onlar ki böyle bir olaydan sonra bisikleti araca yükleyeceğimiz beklentisinde idiler.)
             
Görüldüğü Üzere Bu Rampalara Zincir Olsan Dayanılmıyor..
(Arka Planda Şokta Ki Görevli Abimiz)
Selami Abinin Hareketli Çekim Denemeleri 
        
          Rampalar bitmek bilmeyince fotoğrafa sarıyoruz köşe başlarında duraklayıp ara ara fotoğraflar aldık.
Uçurumun Kenarında Çaresiz Bekliyorum, Bekliyorum...
Sağımız Solumuz Uçurum.
Ardı Arkası Kesilmeyen Dağlar

         Tam tırmanış bitti inişe geçiyoruz diye sevinecekken iniş yolunu görünce tırmanış kadar çetin olacağını hemencecik anlıyoruz. Tahmin ettiğimiz gibi de iniş zemini bizi oldukça zorladı. Teke deresi bitimi Yanık Taşı mevkine kadar aramızda oldukça fazla mesafe bırakarak dikkatli bir iniş yaptık.
Bozdağları Uzaktan Seyre Dalıyoruz.
      Tırmanış bitince tepede grubun toplanmasını bekliyoruz. Bu sırada görevliler iniş için dikkatli olamamız konusunda bizi uyarıyorlar. Grup toplanıncaya kadar Bozdağları seyrediyoruz. Anlattıklarına göre 30'a yakın hanenin bulunduğu Bozdağ Yayları Yazlıkçı köylülerin mekanıymış. Gece oldu mu oralarda in cin top atarmış, yaylada elektirikte bulunmuyor diye eklediler. Herkes tepeye ulaşınca inişe geçtik.
Kış Yağışlarının Boylu Boyuna Yolda Oluşturduğu Yarıklar.

İrili Ufaklı Filan Değil İrili Daha Da İrili Taşlarla Dolu Bir Zeminde İnişe Geçiyoruz.


İniş Öncesi
Sırtımızı Bozdağlara Dayayıp Bir Kare De Burdan Alıyoruz

Zirvede Ne Yöne Baksan Dereler Vadiler Göze Çarpıyor.
          Yanık Taşı'na ulaşınca burdan sonra yolumuz düzleşiyor yayla yollarından tekrar Elmalı'ya doğru yol alıyoruz.

Teke Deresi Bitişinde Yanık Taşına iniyoruz. 
Teke Deresi Bitimi.
Yanık Taşı Yolu
Bilgisayarcı Bir Mtbci Olmak Her Yiğidin Harcı Değil Vesselam..
Biz Yol Alırken Selami Abide Boş Durmuyor Bizim İçin Birbirinden Güzel Kareler Yakalıyor.
      Elmalı'ya ulaştıktan sonra bizden önce Elmalı'ya ulaşan grup yemek için Elmalı'da ki bir restoranı kullanmış. Araçlarda o restoranın yanında bizi bekliyorlardı akşam yemeğini yeme tercihlerimize göre iki ayrı saatte Elmalıdan Çameli kamp alanımıza araçlar kaldırıldı. Bisikletlerimiz ise yine bir kamyon yardımıyla kamp alanına taşındı.
      Kamp alanına ulaşınca duşumuzu aldık. Berkay ile akşam yemeğimizi yedikten sonra Remzi abinin bugün Cuma namazında cemaatten bir amcayı kafalayıp almış olduğu köy mısırlarını bir güzel kamp ateşi eşliğinde közleyerek yedik. Tabi közleme işleminde bize yardımcı olabilecek malzemeleri yine Şaban Abi'den temin ettik.
Remzi Abinin Mısır Közleme Amaçlı Çılgın Kamp Ateşi.
     Yusuf abininde bize eşlik etmesiyle ateş başında kısa bir sohbetten sonra günün yorgunluğunu atmak için herkes çadırlarına çekildi.

Güneş Enerjisiyle Çalışan Aydınlatma Sistemi Gece Boyunca Aktif Oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şirince+ Meryem Ana Tırmanışı (26.12.15) Milli Park Tırmanışı (27.12.15)

D400 Otostop Turu

Denizli-Akyaka-Marmaris-Datça Bisiklet Turu